Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наповнення місцевих бюджетів: звідки і скільки?

, опубліковано 25 жовтня 2021 о 17:15

Про наповнення місцевих бюджетів великими платниками Сходу розповів для ЗМІ начальник Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Богдан Катрушин.

За його словами, упродовж січня-вересня 2021 року представники великого бізнесу Сходу сплатили до місцевих бюджетів 5791,2 млн грн. Ці надходження вдвічі більше від надходжень відповідного періоду минулого року (2818,5 млн гривень).

«Місцеві бюджети мають багато джерел доходів. Що стосується податків, найбільше сплачено до місцевих бюджетів податку на прибуток у сумі 3761,2 млн грн та податку на доходи фізичних осіб у сумі 1469,5 млн гривень. Крім того, великі платники податків перерахували 365,2 млн грн плати за землю та 136,8 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів», - зазначив Богдан Катрушин.

Очільник управління повідомив, що у період з 01.09.2021 до 01.09.2022 громадяни можуть задекларувати активи, з яких не були сплачені податки.

Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається:

особисто декларантом

протягом року, починаючи з 01.09.2021

в електронній формі

через Електронний кабінет (новий режим)

з накладанням КЕП

Електронний кабінет забезпечує:

допомогу при заповненні Декларації

отримання інформації щодо заповнення розділів Декларації

заповнення та надсилання Декларації

відображення реквізитів для сплати та QR-коду

можливість сплати, скориставшись платіжними системами

відображення результатів звірки з ДРФО

«Податки – це ціна, яку ми платимо за можливість жити в цивілізованому суспільстві. Ваш добробут залежить від ваших власних рішень. Одноразове добровільне декларування – ваша можливість вийти на новий рівень, щоб рухатися далі», – наголосив керівник управління.