Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Хто найбільше сплатив податків у вересні поточного року?

, опубліковано 08 жовтня 2021 о 16:24

У Східному управлінні, із центром в Дніпрі обслуговуються 288 компаній великих платників податків Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської та Донецької областей, які спрямували у вересні 2021 року до державного бюджету надходжень у сумі 3537,9 млн грн.

Як повідомив керівник управління Богдан Катрушин для ЗМІ, найбільше спрямовано платежів до зведеного бюджету у вересні поточного року платниками переробної промисловості, добувної промисловості та розроблення кар'єрiв, оптової та роздрібної торгівлі.

Упродовж вересня 2021 року найбільше сплачено до зведеного бюджету платниками фінансово-промислових груп: SCM Group, ARCELORMITTAL GROUP, Групи АТБ та EastOne (Інтерпайп).

Місцеві бюджети отримали від великих платників податків Сходу 319,6 млн грн, що на 67,8 млн грн або на 26,9 відсотків більше, ніж у вересні 2020 року. Завдяки отриманим фінансовим ресурсам громади зможуть фінансувати освіту, покращувати інфраструктуру, відчувати себе справжніми господарями.

Слід зазначити також позитивну динаміку надходжень у вересні 2021 року від сплати платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Надходження становлять 1832,7 млн грн, що перевищують фактичні надходження вересня минулого року (1781,6 млн грн) на 51,1 млн грн або на 2,9 відсотків.

«Гармонізація партнерських відносин між платниками податків і державою, створення атмосфери довіри і порозуміння позначається на надходженнях коштів до бюджетів усіх рівнів та підвищення податкової культури», - підсумував Богдан Катрушин.