Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В якому рядку декларації з ПДВ відображається постачання товарів платником ПДВ магазину безмитної торгівлі?

, опубліковано 08 вересня 2021 о 13:54

Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП  зазначає, що п.1 ст.420 МКУ, визначено, що магазин безмитної торгівлі – це спеціалізований торговельний заклад, розташований у пункті пропуску через державний кордон України, відкритому для міжнародного сполучення, а також на повітряному або водному транспортному засобі комерційного призначення, що виконує міжнародні рейси, та призначений для реалізації товарів, поміщених у митний режим безмитної торгівлі.

Пунктом 206.11 ПКУ визначено порядок оподаткування операцій з товарами, поміщеними в митний режим безмитної торгівлі, зокрема операції з вивезення товарів з митної території України в магазин безмитної торгівлі оподатковуються відповідно до пп.195.1.1 ПКУ.

Відповідно до пп. «в» пп.195.1.1 ПКУ  за нульовою ставкою оподатковуються операції з вивезення товарів за межі митної території України у митному режимі безмитної торгівлі.

Пунктом 3 розд.V Порядку № 21 визначено, що у рядку 2.1 розд. I «Податкові зобов’язання» вказуються обсяги операцій з вивезення товарів за межі митної території України, що оподатковуються за нульовою ставкою відповідно до вимог пп.195.1.1 та 195.2 ПКУ.