Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надання адміністративних послуг є одним з найважливіших завдань органів Державної податкової служби у взаємовідносинах з платниками податків

, опубліковано 08 вересня 2021 о 11:02

Про результати роботи в сфері надання адміністративних послуг у процесі податкового обслуговування платників податків розповів для ЗМІ заступник начальника Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Андрій Суббот.

Як зазначив Андрій Суббот, одним з найважливіших завдань органів Державної податкової служби у взаємовідносинах з платниками податків є надання адміністративних послуг.

«Адміністративна послуга надається за зверненням юридичної особи або приватної фізичної особи. Надання адміністративних послуг пов’язане із забезпеченням умов для реалізації суб’єктивних прав конкретної особи – платника податків. Згідно проведеного аналізу упродовж 2021 року  великим платникам надано 3299 адміністративних послуг, у т.ч. за серпень – 375», - повідомив Андрій Суббот.

Найбільшу кількість адміністративних послуг з початку року було надано по реєстрації реєстраторів розрахункових операцій (1419), у т.ч. за серпень – 158  та по реєстрації книг обліку розрахункових операцій  упродовж 2021 року (1542), у т.ч. за серпень - 190.

Було зареєстровано з початку 2021 року 306 розрахункових книжок до реєстраторів розрахункових операцій, у т.ч. за серпень – 26.

Крім того, видано упродовж 2021 року 71 довідку про підтвердження статусу податкового резидента України, у т.ч. за серпень – 6 та  33 довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи) з початку року, у т.ч. за серпень - 2.

«Учасникам тендерів у процедурі держзакупівель для того, щоб підтвердити відсутність заборгованості зі сплати податків і зборів (обов’язкових платежів) потрібна Довідка про відсутність заборгованості з платежів до бюджету. Так, з початку 2021 року видано 1746 довідок про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, у т.ч. за серпень – 129», - розповів Андрій Суббот.

Також упродовж 2021 року надано 32 витяги з реєстру платників податків на додану вартість, у т.ч. за серпень – 1.

За вказаний період скарг від платників податків на якість та оперативність надання адміністративних послуг не надходило.

З метою забезпечення зворотнього зв’язку з платниками податків щодо якості наданих адміністративних послуг в Інтернет-мережі розміщено поштову скриньку vpp.sdpi.dp.propozicii@sfs.gov.ua.

Також відповідну поштову скриньку для збору пропозицій розташовано у холі адміністративної будівлі управління за адресою проспект Олександра Поля, 57 м. Дніпро.