Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи має значення перелік активів фізичної особи, щодо яких не здійснюється нарахування, для сумлінних платників податків?

, опубліковано 16 серпня 2021 о 14:41

Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП інформує: для сумлінних платників податків, активи яких одержані (набуті) за рахунок доходів, з яких повністю сплачено податки і збори відповідно до податкового законодавства, цей перелік не має практичного значення.

Підрозділ 9-4 розділу XX Кодексу не регулює обсяг прав і обов'язків і не встановлює правових наслідків для фізичних осіб, активи яких одержані (набуті) за рахунок доходів, з яких повністю сплачено податки і збори відповідно до податкового законодавства. Таким особам не потрібно подавати одноразову (спеціальну) декларацію для підтвердження «чистоти джерел» одержання (набуття) ними активів. Положення Закону № 1539 не змінюють правової оцінки сумлінності таких платників податків. Такі платники можуть мати й інші активи, фізичні характеристики та вартість яких відрізняються від зазначених у відповіді на запитання https://evp.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/491637.html .

Вважається, що повнота сплати податків і зборів такими особами вже підтверджена даними контролюючих органів і додаткових пояснень щодо цього від них не вимагається. Гарантії визначені підрозділом 9-4 розділу XX Кодексу таким особам не потрібні.