Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам Східного міжрегіонального управління за 7 місяців 2021 року відшкодовано ПДВ у сумі 20,7 млрд гривень

, опубліковано 11 серпня 2021 о 09:10

Про обсяги відшкодування податку на додану вартість з державного бюджету протягом січня – липня  2021 року проінформував ЗМІ в.о. заступника начальника Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Юрій Назаренко.

За його словами, протягом січня – липня 2021 року згідно декларацій заявлено бюджетного відшкодування ПДВ у сумі 20,7 млрд грн, що на 0,2 млрд грн більше ніж в аналогічному періоді 2020 року. Відшкодовано ПДВ на рахунки платників податків – 20,7 млрд гривень.

Протягом липня 2021 року згідно декларацій заявлено бюджетного відшкодування ПДВ у сумі 2,3 млрд грн, відшкодовано ПДВ на рахунки платників податків – 1,8 млрд гривень.

«Правомірність бюджетного відшкодування має підтвердити податкова перевірка. Для отримання бюджетного відшкодування потрібно, щоб результат декларування мав від'ємне значення, а правомірність заявлення бюджетного відшкодування ПДВ була підтверджена податковою перевіркою. Упродовж січня – липня 2021 року за результатами документальних перевірок складено 26 актів перевірок по 13 суб’єктам господарювання, згідно яких зменшено безпідставно заявлене бюджетне відшкодування ПДВ у сумі 201,3 млн грн та від’ємного значення ПДВ у сумі 59,5 млн гривень", - зазначив Юрій Назаренко.

Якщо під час перевірки (камеральної чи документальної) порушень не буде виявлено, сума бюджетного відшкодування вважатиметься узгодженою з дня, що настає за днем закінчення граничного строку проведення перевірки.