Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Увага! На офіційній сторінці Міністерства фінансів України оприлюднено проект наказу «Про затвердження форми одноразової (спеціальної) добровільної декларації та Порядку її подання»

, опубліковано 09 серпня 2021 о 11:35

Нормами Закону України від 15.06.2021 № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (далі – Закон), який вже набрав чинності, передбачена можливість цивілізованої легалізації активів, що були приховані від оподаткування.

Так, громадяни, які мають розміщені на території України та/або за її межами активи, що належать їм на правах власності та з яких, відповідно до вимог законодавства та/або міжнародних договорів, не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори, мають право подати одноразову добровільну декларацію.

Нагадаємо, що одноразове добровільне декларування відбуватиметься з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Саме протягом цього періоду громадяни зможуть подати добровільну декларацію до Державної податкової служби України виключно в електронній формі.

На виконання вимог Закону та з метою надання фізичним особам можливості добровільно задекларувати свої активи Міністерством фінансів України у співпраці з Державною податковою службою України розроблено проект наказу «Про затвердження форми одноразової (спеціальної) добровільної декларації та Порядку її подання» (далі – проект наказу).

Проект наказу оприлюднено на офіційній сторінці Міністерства фінансів України в мережі Інтернет (www.mof.gov.ua) у рубриці «Законодавство» у розділі «Проекти нормативно-правових актів у 2021 році». Даним проектом наказу пропонуэться затвердити форму одноразової (спеціальної) добровільної декларації та Порядок подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Крім того, на сьогодні опрацьовується питання щодо внесення змін до програмного забезпечення для можливості прийняття та опрацювання одноразових (спеціальних) добровільних декларацій в електронному вигляді з 01 вересня 2021 року.