Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В яких випадках можна відкоригувати додаток 1 до декларації з ПДВ за минулі періоди?

, опубліковано 03 серпня 2021 о 14:10

Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП інформує, що у додатку 1 до декларації  за попередньою формою наводився розрахунок коригування сум податку на додану вартість.

У податковій звітності за формою, визначеною Наказом №131, у додатку 1 до декларації зазначаються відомості про суми податку на додану вартість, зазначені у податкових накладних/розрахунках коригування до податкових накладних, не зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних, та про податковий кредит з урахуванням його коригування.

Враховуючи, що форма додатку 1 до декларації, визначена Наказом № 131, містить показники, відмінні від тих, що містилися у додатку 1 за попередньою формою, яка була чинна у податковий період, який підлягає уточненню, відповідні уточнені показники потрібно вписувати до відповідних за змістом рядків додатку 1 до декларації за формою, визначеною Наказом № 131. Якщо допущено помилки у показниках додатку 1 до декларації за попередньою формою, які не містяться у додатку 1 за формою, визначеною Наказом № 131, то такі показники не можуть бути уточнені.