Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Економічний розвиток регіону – результат стабільного наповнення місцевого бюджету

, опубліковано 29 липня 2021 о 09:19

«Наповнення місцевих бюджетів це комплексний процес, спрямований на підвищення економічної бази надходжень, вирівнювання податкового навантаження на платників, легалізації діяльності виробників, підвищення дисципліни адміністрування податків, який напряму залежить від організації роботи з місцевими органами виконавчої влади. І нам це вдалося, результати діяльності свідчать про позитивні зрушення», - зазначив для представників ЗМІ  в.о. начальника Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Андрій Суббот.

За його словами, протягом січня-червня 2021 року великі платники податків, які обслуговуються у Міжрегіональному управлінні сплатили до місцевого бюджету 3110,1 млн гривень. Позитивна різниця, між порівнюваними періодами, податкових надходжень становить 1340,7 млн грн, або на 75,8 відсотків більше від показника відповідного періоду минулого року (1769,4 млн гривень).

Основа місцевих бюджетів, традиційно – податок на прибуток та податок на доходи фізичних осіб. За  6 місяців 2021 року найбільше сплачено до місцевого бюджету податку на прибуток у сумі 1818,3 млн грн  та податку на доходи фізичних осіб у сумі 920,6 млн гривень.

Крім того, великі платники податків перерахували до місцевого бюджету 246,2 млн грн земельного податку та 89,8 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.

«Своєчасні надходження забезпечуються насамперед сумлінними платниками податків, постійним діалогом з представниками бізнесу. Ми намагаємося зрозуміти один одного, вирішити проблемні питання спільно та ефективно у форматі зустрічей за «круглим столом». Крім того, через засоби масової інформації ми інформуємо платників про актуальні зміни у податковому законодавстві. Показники роботи свідчать про відповідальність представників бізнесу перед державою у наповненні бюджету, а також про якісне адміністрування податків» - підсумував Андрій Суббот.