Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулося засідання круглого столу на тему: «Конституція України як основа консолідації суспільства і держави у досягненні цілей сталого розвитку»

, опубліковано 13 липня 2021 о 15:45

Сьогодні, 13 липня у Східному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків  (далі – Міжрегіональне управління)  відбулося засідання круглого столу на тему: «Конституція України як основа консолідації суспільства і держави у досягненні цілей сталого розвитку» під керівництвом в. о. начальника Міжрегіонального управління Богдана Катрушина з молодими спеціалістами та  представниками активної молоді Міжрегіональне управління.

Також у заході взяли участь провідні керівники структурних підрозділів: інформаційної взаємодії, юридичного, організаційно-розпорядчого, з питань запобігання та виявлення корупції і кадрового забезпечення та розвитку персоналу. 

Метою круглого столу є популяризація Основного Закону України, імплантація Цілей сталого розвитку визначення місця та ролі соціальних інституцій у процесах державотворення, консолідація суспільства та держави у справі розбудови України, як європейської держави, привернення уваги суспільства до питань прав, свобод та обов’язків людини і громадянина.

В порядку денному були висвітлені такі важливі теми, як удосконалення поточної роботи в Міжрегіональному управлінні, інформування про історію конституціоналізму, формування правової культури, виховання поваги до Основного Закону України.

В ході діалогу з учасниками засідання Богдан Катрушин  приділив увагу актуалізації історії Конституції України та українського державотворення. Український конституціоналізм має глибоке історичне коріння та тяглість, а також свої особливості. Найголовніші з них – український конституціоналізм розвинувся під впливом європейських країн, які першими почали його формувати; заснований на ідеях прав та свобод людини, верховенства права та демократії. Ці засади формувалися протягом століть у відповідності до національного характеру українців, способу життя, цінностей і суспільних відносин. Перша відома кодифікація права на українських землях відбулася за часів Давньої Русі і була зафіксована в “Руській Правді” (ХІ–ХІІ століття). Наступні історичні епохи продемонстрували безперервний пошук шляхів, методів та інструментарію для оформлення і закріплення основних принципів суспільно-державної взаємодії. У конституційному процесі незалежної України відбився непростий шлях молодої демократії до соціально-правових стандартів та цінностей об’єднаної Європи. Проте, 28 червня 1996-го першу Конституцію незалежної України було проголосовано. У ній закріплено правові основи держави, її суверенітет і територіальну цілісність, основні права і свободи українських громадян. Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість, безпека визнаються найвищою соціальною цінністю.

Виходячи з вищезазначеного, враховуючи не простий етап становлення українського державотворення, можливо зробити висновки, щодо нашого майбутнього.

«Отже, особисто для мене, як для громадянина України, та керівника Міжрегіонального управління, головною запорукою процвітання держави є національно-патріотичне виховання молоді, частина якої щороку поповнює лави державних службовців. Адже саме ви реалізуєте свої корективи в закони, суспільне життя, етико-моральні засади,  в майбутньому маєте представляти інтереси держави, здійснювати функції державного управління, забезпечувати підтримку конституційного ладу, реалізацію законів України, допомагати громадянам та приносити користь державі», – зауважив Богдан Катрушин.