Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулась Робоча зустріч податківців з керівництвом ДП «Виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод» ім. О.М.Макарова»

, опубліковано 11 червня 2021 о 14:54

Сьогодні, 11 червня 2021 року, відбулась робоча зустріч податківців Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків з керівництвом Державного підприємства «Виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод» ім. О.М.Макарова.

На зустрічі обговорювались питання щодо порядку заповнення Декларації з податку на прибуток з врахуванням внесених змін до Наказу Міністерства фінансів України від 20.10.2015 року №897 «Про затвердження форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств» із змінами та доповненнями.

Керівництво Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків звернуло увагу на те, що Наказом Міністерства фінансів України від 12.01.2021 №4 затверджено нову форму Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку, який набрав чинності з 16.03.2021.

Крім того, в ході зустрічі обговорено існуючу проблематику у підприємства при складанні та поданні нової форми Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внескуза І квартал 2021 року, затвердженої Наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 №4, із змінами та доповненнями,у зв’язку із наявністю структурних підрозділів та значною кількістю працівників на підприємстві.

Під час дискусії було акцентовано увагу керівництва Державного підприємства «Виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод» ім. О.М.Макарова на необхідності дотримання термінів сплати податків, зборів та платежів, контроль за якими відповідно до вимог діючого законодавства покладено на контролюючі органи. 

Також зазначено, що з 01.01.2021 діють нові норми Податкового кодексу України щодо розмірів застосування штрафних санкцій за порушення правил сплати (перерахування) грошових зобов'язань.

Наші досвідчені фахівці-координатори http://tax.gov.ua/data/files/255742.xls завжди готові надати роз’яснення з питань адміністрування податків і зборів та змін до нормативно-правових актів.

Результатами зустрічі стало досягнення домовленостей про конструктивну роботу та співпрацю у подальшому.