Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДО УВАГИ! ПОПЕРЕДЖЕННЯ ПРО МАСОВАНУ АТАКУ «ВІРУСУ» НА ДЕРЖАВНІ УСТАНОВИ ТА ПРИВАТНІ КОМПАНІЇ

, опубліковано 07 червня 2021 о 10:36

Державна податкова служба України з метою протидії загрозам вчинення цілеспрямованих кібератак та враховуючи повідомлення, яке розміщене на офіційному сайті Департаменту кіберполіції Національної поліції України (https://www.cyberpolice.gov.ua), повідомляє про необхідність проведення певних заходів у підлеглих підрозділах щодо неприпустимості відкриття вкладень у підозрілих повідомленнях при роботі з електронною поштою ДПС з доступом до мережі Інтернет.

Наприклад, можливе отримання листів нібито від імені державних установ (відомо про факти розповсюдження таких листів з використанням електронної поштової скриньки kyiv2@patrol.police.gov.ua.), що мають контекст на кшталт: «ви не сплатили податки. Деталі у файлі...», «на вас заведено кримінальну справу. Деталі в додатку...».

Крім цього, перш ніж відкрити вкладення в електронних листах чи повідомленнях, необхідно звернути увагу на деталі. Краще утриматися від завантаження вкладень електронних листів від сумнівних відправників.  Також має насторожити, якщо автор з невідомих причин змінив мову спілкування, тема листа є нетиповою для автора, а також повідомлення, що спонукають перейти за підозрілими посиланнями або відкрити підозрілі файли.