Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Цифрограм для держслужбовців

, опубліковано 02 червня 2021 о 13:17

На виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 12 червня      2020 р. № 471, зокрема, цілі: «Українець, який хоче мати цифрові навички, може їх вільно набути», Міністерство цифрової трансформації запустило національний проєкт з цифрової грамотності Дія.Цифрова освіта.

27 травня Міністерство цифрової трансформації запускає Цифрограм для держслужбовців (https://osvita.diia.gov.ua/digigram). Це безкоштовний тест, розроблений на основі європейської рамки цифрових компетентностей для громадян DigComp 2.1. Разом із українськими експертами ми створили 90 запитань, що охоплюють 30 компетентностей.

Що можна перевірити :

  Основи комп’ютерної грамотності

- Інформаційну та медіаграмотність

- Створення цифрового контенту

- Комунікацію і взаємодія в цифровому суспільстві

- Безпеку в цифровому середовищі

- Вирішення технічних проблем

Кожен держслужбовець має володіти для того, аби не допустити повторення враження об'єктів інфраструктури вірусами, які призводять до втрати державно важливих даних. Адже найчастіше найслабша ланка у всіх технічних структурах - саме працівники. Також, питання вміння користуватися всією технікою та вирішувати елементарні проблеми - життєво важлива навичка для ефективності роботи будь-якого працівника, а тим паче, держслужбовця, який має бути прикладом для наслідування. Сфери створення контенту та роботу з даними, інформаційної і медіаграмотності, комунікації та взаємодії - це в цілому найнеобхідніші складові для роботи будь-якого службовця, тому саме Цифрограм для держслужбовців стане незамінним інструментом в щоденній роботі кадрової служби.

Хочемо звернути вашу увагу на можливість зрозуміти рівень цифрової грамотності ваших співробітників.

Для цього потрібно:

  • поширити інформацію по всім ваших каналах комунікації про Цифрограм.
  • в полі "Я працюю в компанії/сфері" написати назву вашої установи без лапок, наприклад, Міністерство цифрової трансформації. Головне, щоб назва установи була узгоджена зі всіма працівниками. Якщо назви будуть різні, ми не зможемо надати вам якісну статистику.
  • надсилати нам не частіше разу на 3 місяцї запит для отримання статистики по вашій установі шляхом відправлення офіційного листа на Міністерство через систему електронного документообігу.

Ми будемо вам дуже вдячні за поширення інформації з приводу нового

Цифрограму по всіх ваших ресурсах та будемо раді бачити відгуки і

сертифікати з проходження тесту у ваших соціальних мережах.

Зустрінемося в наших соцмережах!

V   Facebook: https://www.facebook.com/diia.education

V   Instagram: https://www.instagram.com/diia.education

V   Telegram: https://t.me/diia_education

V    Viber: https://bit.ly/2QRzQnA

V   TikTok: https://vm.tiktok.com/ZMe1kvMVQ