Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя!

, опубліковано 28 квітня 2021 о 15:11

На початку 2020 року пандемія COVID-19 перетворилася на кризу світового масштабу. Вона спричинила глибокий вплив на всі сфери життя. Пандемія вплинула майже на всі аспекти світу праці – від ризику передачі вірусу на робочих місцях до ризиків щодо безпеки та здоров’я на роботі (далі – БЗР), що виникли внаслідок вжиття заходів  з ослаблення поширення вірусу.

Зміщення у бік нових форм організації праці, зокрема, масштабний перехід на дистанційну роботу, наприклад, створило багато можливостей для працівників, але викликало потенційні ризики щодо БЗР, зокрема,  психосоціальні ризики та ризики насильства.

Через COVID-19 уряди країн, роботодавці, працівники та населення в цілому зіткнулися із безпрецедентними випадками, пов’язаними з вірусом SARS-CoV-2, та з численними наслідками, які він спричинив. Пандемія коронавірусу внесла свої  корективи в життя багатьох людей та країн, і Україна не стала винятком. Це нові виклики як для держави, так і для всіх тих, хто відповідає за найманих працівників у країні.

У 2021 році Міжнародна організація праці акцентує  увагу на важливості зміцнення систем БЗР, включно зі службами безпеки  та охорони здоров’я  працівників, як на національному, так і на рівні підприємств, установ, організацій.

Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі цього року буде присвячений стратегіям зміцнення національних систем БЗР, спрямованих на посилення життєстійкості та протидії нинішнім  і майбутнім кризам з урахуванням винесених уроків і набутого досвіду в сфері праці.

В умовах глобальної пандемії коронавірусу,  для запобігання поширенню інфекції , захисту здоров’я громадян та надання допомоги хворим, суспільство має об’єднати зусилля заради подолання наслідків пандемії.

На сьогодні від соціальної свідомості роботодавців залежить не тільки життя і здоров’я всіх громадян України, а й стійкість та цілісність нашої держави.

Підсумовуючи зазначене, Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків закликає всіх долучитися до відзначення Дня охорони праці Україні та забезпечити широку інформаційну кампанію для захисту та збереження життя та здоров’я працівників.

Будьте соціально відповідальними, бережіть себе та рідних!