Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Середній рівень заробітної плати склав 17 220 гривень

, опубліковано 16 квітня 2021 о 14:44

За підсумками декларування за 4 квартал 2020 року в цілому по платниках Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків (далі – Східне Управління) середній рівень заробітної плати склав 17 220 гривень. У порівнянні з попереднім кварталом він збільшився на 749 гривень або на 4,5 відсотки (проти 16 471 гривні) при збільшенні рівня мінімальної заробітної плати на 3,8 відсотки.

Середній рівень заробітної плати в цілому по платниках Східного Управління за підсумками 4 кварталу 2020 року перевищує середній рівень заробітної плати по Україні (12 780 гривень) на 4 440 гривень або на 35 відсотків.

За видами економічної діяльності заробітна плата по платниках Східного Управління перевищує середню заробітну плату по Україні по всіх видах, крім «Постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря».

Найбільший рівень заробітної плати задекларовано платниками «Інформації та телекомунікації», «Професійної, наукової та технічної діяльності» та «Фінансової та страхової діяльності».

Найнижчій – у сферах діяльності: «Водопостачання; каналізація, поводження з відходами», «Операції з нерухомим майном» та «Оптова та роздрібна торгівля; ремонт автотранспортних засобів i мотоциклів».