Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Затверджено зміни до Порядку направлення контролюючими органами податкових вимог платникам податків

, опубліковано 07 квітня 2021 о 19:43

Східне міжрегіональне управління по роботі з великими платниками податків повідомляє, що наказом Мінфіну від 08.02.2021р. № 63 затвердило зміни до Порядку направлення контролюючими органами податкових вимог платникам податків,  затверджених наказом Мінфіну від 30.06.2017 р. № 610.

Даними змінами уточнено, що податкові вимоги формуються автоматично на підставі даних IТС податкових органів з урахуванням інформації про податковий борг з митних платежів, отриманої в порядку обміну інформацією відповідно до п. 41.2 ПКУ.

Збільшено максимальну загальну суму податкового боргу платника податків, коли сформована податкова вимога не надсилається (не вручається) з 60 н. м. д. г. до 180 н. м. д. г..

Сформована в IТС податкова вимога надсилається (вручається) платнику податків у паперовій та/або електронній формі, якщо платників податків, які подають звітність в електронній формі та/або пройшли електронну ідентифікацію онлайн в електронному кабінеті та подали заяву про бажання отримувати документ через електронний кабінет.