Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією

, опубліковано 10 листопада 2021 о 16:32

Адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією визначені в главі 13-А Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП).

Враховуючи специфіку роботи в органах Державної податкової служби, службові особи ДПС можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності за:

-        порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності (ст. 1724 КУпАП);

-        порушення встановлених законом обмежень щодо подарунків (ст. 1725 КУпАП);

-        порушення вимог фінансового контролю (несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи;  неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента або про суттєві зміни у майновому стані; подання завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування) (ст. 1726 КУпАП)

-        порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (ст. 1727 КУпАП);

-        незаконне використання інформації, що стала відома особі у зв’язку з виконанням службових або інших визначених законом повноважень (ст. 1728 КУпАП);

-        невжиття заходів щодо протидії корупції (ст. 1729 КУпАП).

     За вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцію, застосовується покарання у вигляді штрафу з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю чи без такого, та з конфіскацією доходу.